Mene sisältöön

 
 
leikattu_otsikko.jpg                        

KIRISTYSTÄ JA SEKOILUA

Neljäs Kummeli-elokuva on hillitön farssi!

Solar Films / Jan Granström
Pauli (Heikki Silvennoinen) Tansaniassa.

Alivuokralainen on Kummeleiden näkemys kiristyksestä, munuaissiirrosta kotioloissa, emansipaatiosta sekä järjettömästä sekoilusta käyttäen elokuvakeinona perinteistä farssia.

Solar Films / Rampe Toivonen
Oiva Lohtander tutustuu minipossuun.
Munuaissiirtokirurgi Lauri Mustonen (Mikko Kivinen) ja yliopiston hyönteistutkija Pauli Bergström (Heikki Silvennoinen) asuvat arvokiinteistöä kaupungin kalleimmalla asuinalueella. Asunnon on jo vuosikausia omistanut  vanharouva
Solar Films / Miska Reimaluoto
Inkeri Sortavala (Mari Turunen) tarjoilee Paulille ja Laurille.
Lydia 
Molotova (Tuija Ernamo), joka ei ole nostanut herrojen vuokraa pitkiin aikoihin.  Nyt rouva on kuitenkin antanut asunnon ennakkoperintönä veljenpojalleen vääpeli John Molotoville (Heikki Hela). joka päättää ensitöikseen nostaa kiinteistön vuokran pilviin ja muutattaa isotätinsä Lydia Molotovan herrojen asuntoon.
Siitä alkaa mielikuvituksellinen tapahtumaketju, jonka absurdi juoni kuljettaa yhteen törmääviä roolihahmoja tilanteesta toiseen vauhdikkaalla tavalla, joka on tunnusomaista Suomen suosituimmalle koomikkoryhmälle.

Alivuokralainen on myös menestysnäytelmä
Alivuokralainen-elokuva pohjautuu Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen alunperin tetatterilavalle kirjoittamaan näytelmään. Se on ollut huikea menestys Tampereen Teatterissa. Helmikuussa 2008 sen oli nähnyt jo yli satatuhatta katsojaa.

 

Sivun alkuun