Mene sisältöön

 
 
huilaus.jpg
Elokuvan päähenkilö Jonna (Mi Grönlund) joutuu Aleksin (Jasper Pääkkönen) koukkuun.

LEVOTTOMAT 3 - kun mikään ei riitä...

Trilogian kolmas elokuva kertoo naisen seksiriippuvuudesta.

Levottomat 3 -elokuvan syntyhistoria ulottuu vuoteen 2000, jolloin Aku Louhimiehen esikoiselokuva Levottomat tuli ensi-iltaan. Tuottaja Markus Selin ymmärsi, että nuorten aikuisten rakkauselämää käsitteleviä, erilaisia elokuvia voi menestyksekkäästi tehdä useita.
Hän päätti tuottaa samasta aihepiiristä vielä kaksi elokuvaa kahden vuoden välein. Samalla hän nimesi sarjan Levottomat-trilogiaksi.
Trilogian toinen elokuva oli Lenka Hellstedtin Minä ja Morrison (2002), joka sai nimensä elokuvan pohjana olevasta Kata Kärkkäisen romaanista.
Ohjaaja Minna Virtanen  kehitteli Levottomat 3 -elokuvan aihetta aluksi itse. Sen jälkeen hän tilasi aiheesta novellin kirjailija Leena Lehtolaiselta.
Sen ja Minna Virtasen ajatusten pohjalta lopullisen käsikirjoituksen teki englanniksi brittiläinen käsikirjoittaja Lara Moon.
Kolmannentoista version sovitti lopuksi suomeksi Veli-Pekka Hänninen.

Elokuvan rohkeaksi tulkittu tarina ei suinkaan ollut tuulesta temmattu. Virtanen ja Moon huomasivat, että seksiriippuvuudesta oli kirjoitettu ja julkaistu paljon tekstiä. Kirjoja lukiessaan he ymmärsivät, että kyse on trendisairaudesta, josta terapiahuoneiden ulkopuolella ei paljon puhuta.
Moon työsti käsikirjoitusta kuvausvaiheeseen asti ja Virtanen haki pääosan esittäjälle eväitä seksuaaliterapeutin avulla.
Alkuperäinen englanninkielinen käsikirjoitus kulki nimellä Addiction (Riippuvuus), mutta tuottaja ei halunnut luopua jo käsitteeksi kasvaneesta levottomat-sanasta. Niinpä elokuvan nimeksi tuli Suomessa Levottomat 3 – kun mikään ei riitä.

Tarina kertoo tarmokkaasta kolmekymppisestä uranaisesta, Jonnasta (Mi Grönlund), jolla on kaikki päällisin puolin kunnossa: hän on mainostoimiston tähti, hänellä on edustava mies Niklas (Nicke Lignell) ja kaksi lasta.
Jonna elää kuitenkin kaksoiselämää. Hän ei tyydy tasaiseen aviosuhteeseen, vaan hakee tilapäisiä seksikumppaneita kuvitellen hallitsevansa tilanteen. Nopeat seksisuhteet johtavat hänet kuitenkin riippuvuuskierteeseen, josta irrottautuminen ei niin vain onnistu.
Pian kuvaan astuu komea purjehtija ja vastustamaton playboy Aleksi (Jasper Pääkkönen), joka pelaa omilla säännöillään.
Jonnan läpi näkee vain televisiopsykiatri Nora (Amira Khalifa), jolle Jonna suunnittelee mainoskampanjaa. Jonnan ulkoisen kuoren vastakohta on hänen sisarensa Sanna (Saija Lentonen), joka rimpuilee onnettomana yksinäisyyden ja rakkauksien sekamelskassa.
Valtavan ennakkojulkisuuden siivittämän elokuvan ensi-ilta oli 16. tammikuuta 2004.

Sivun alkuun