Mene sisältöön

 
 
Kuva: Miska Reimaluoto
Samuli Edelmann ja Irina Björklund rakastavat ja käyttävät huumeita.

MINÄ JA MORRISON kuvaa ajelehtivaa rakkautta

Elokuvan pohjana on Kata Kärkkäisen esikoisromaani.

Lenka Hellstedtin ohjaama Minä ja Morrison on kipeä rakkaustarina, jonka keskipisteessä ovat aikuiset nuoret. Milla ajelehtii vailla suuntaa kunnes kohtaa Akin. Onni ei ole itsestään selvä seuraus rakkaudesta, jota varjostavat rikokset ja huumeet.
Käsikirjoituksen elokuvaan teki Marko Leino Kata Kärkkäisen esikoisromaanin pohjalta.
Solar Films kuvasi elokuvaa viisi viikkoa alkusyksystä 2001. Pääkaupunkiseudun lisäksi kuvausryhmä teki töitä Porvoon liepeillä sekä Tallinnassa.
Elokuvan tuottaja Markus Selin paalutti uutuuden Levottomat-trilogian kakkososaksi.
Minä ja Morrisonin pääosissa ovat valovoimaiset näyttelijät Irina Björkund ja Samuli Edelmann. Iso osa tarinassa on myös 11-vuotiaalla Roope Karistolla, joka esittää Akin kymmenvuotiasta poikaa.
Ohjaaja Lenka Hellstedt löysi kolmeen keskeiseen sivurooliin näyttelijät ulkomailta. Islannin ihmepojaksi nimetty huippulahjakas ohjaaja-näyttelijä Baltasár Kormakur (101 Reykjavik) esittää mafiapäällikköä, ruotsalainen kiitetty ja kaunis teatterinäyttelijä Eva Röse ( tuttu myös Kotikadusta) on Millan paras ystävä ja hollantilainen Yorick van Wageningen vierailee tämän valokuvaaja-poikaystävän roolissa.
Kuvausryhmän työkielenä oli suomen lisäksi englanti, koska kuvaajana oli Suomessa asuva britti Mark Stubbs ja lavastajana norjalaissyntyinen Merete Boström.

Kuva: Miska Reimaluoto
Aki ja Irina rannalla.

Sivun alkuun