Mene sisältöön

 
 
 

Samuli Valkaman Saattokeikka-elokuva ensi-iltaan alkuvuonna 2017

7.7.2016

Pääosissa Jussi-palkittu Heikki Nousiainen ja räppäri Noah Kin. Elokuva kuvataan heinä-elokuussa Helsingissä ja Pälkäneellä.

Veikko ja Kamal (Heikki Nousiainen, Noah Kin) © Tuomo Manninen / Solar Films
Veikko ja Kamal (Heikki Nousiainen, Noah Kin) © Tuomo Manninen / Solar Films

Samuli Valkaman ohjaama Saattokeikka-elokuva saa ensi-iltansa alkuvuonna 2017. Elokuva kuvataan 5.7.–18.8.2016 Pälkäneellä ja Helsingissä. Solar Films -elokuva on moderni road movie ja draamakomedia, jossa erilaisista taustoista tulevat päähenkilöt oppivat toisistaan ja alkavat ymmärtää erilaisuutta. Sen päärooleissa nähdään Heikki Nousiainen, Noah Kin, Mikko Nousiainen ja Saga Sarkola. Elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Saattokeikan ovat käsikirjoittaneet Khadar Ahmed ja Samuli Valkama Ahmedin alkuperäisidean pohjalta. Jakomäen yläasteen ja Eiran lukion käynyt Ahmed on palkittu useilla kansainvälisillä käsikirjoitustunnustuksilla ja palkinnoilla.

Saattokeikka on arvostetun ohjaaja-käsikirjoittaja Samuli Valkaman kolmas kokopitkä elokuva. Hänen aiemmat elokuvansa ovat Hulluna Saraan sekä palkittu Ei kiitos, jonka naispääosasta Anu Sinisalo sai Jussi-palkinnon. Valkama kertoo tulevasta elokuvasta seuraavasti: ”Tarina kertoo kahden henkilön yllättävästä ystävystymisestä. Vaikka leffassa käsitellään ennakkoluuloja ja suvaitsemattomuutta, on se perusluonteeltaan sellainen ”feel good road movie”. Pelkkää hauskuutta elokuva ei kuitenkaan ole, vaan se vakavoituu loppua kohden. Minulle on tärkeää, että elokuva myös koskettaa ja liikuttaa.”

Tuottaja Rimbo Salomaa kommentoi elokuvaa seuraavasti: ”Saattokeikan ydintekijäryhmä on raikas sekoitus suomalaista monikansallisuutta. Tällä porukalla on ilo kuvata elokuvaa. Uskon, että tästä elokuvasta tulee hyvä ja suurta yleisöä kiinnostava elokuva.”


<<< Takaisin

Sivun alkuun